De Hoogste Tijd

28-02-2014 22:26

Het verhaal

Is de tijd te bedwingen? In de musical staan twee groepen tegenover elkaar. De Koning van de Tijd zorgt ervoor dat de klok gewoon op tijd blijft lopen, want dat is zijn taak. De Maanden, Dagen, Minuten en Seconden zijn de trouwe helpers van King Year, want zo heet hij, de Koning van de Tijd. Hij krijgt zijn handen vol aan een verzetsgroep. Die groep probeert de boel in de war te schoppen. En dat lukt ze. De tijd raakt volledig de kluts kwijt. Zo erg zelfs dat op een gegeven moment Willem van Oranje en koningin Amalia samen op het toneel staan. Naast Robin Hood en Assepoester. Ja, hoor! Krijg dat maar weer es in het gareel. Het wordt dan ook een vrolijke chaos! Maar wie heeft de Tijdschakelaar? Want alleen met die schakelaar kun je de tijd in de war brengen. En wie van de trouwe helpers van de koning heeft de boel verraden? Het wordt spannend. Na de pauze willen de mensen weer snel gaan zitten om de ontknoping te zien. Maar hoe lang duurt de pauze eigenlijk als de tijd in de war is?

De acteurs en de liedjes

De musical is erg flexibel als het gaat om de rollen. Zelfs in een klas van 45 leerlingen kan iedereen nog een eigen rol krijgen. Maar met 20 is het ook goed te doen.

De musicals van Bengel dagen je uit. Je moet er wat van willen maken. Afscheid nemen van de basisschiool doe je maar 1 keer. Het is dus wel de bedoeling dat Februari wordt gespeeld in een carnavalskostuum. En dat Juli de hele musical met een badmuts op loopt, en daardoor slecht hoort. En wat te denken van Willem van Oranje en Amalia? Die moeten er natuurlijk koninklijk uitzien. En zo voort. Ook de decors maken deel uit van het succes. Het kan geen kwaad oude klokken te sparen. Of andere requisieten die passen in het decor van De Tijd.

De musical duurt ongeveer 75 minuten. Er zijn 9 liedjes. Pittige up tempo liedjes en ballads wisselen elkaar af. Met het openingslied De tijd die tikt wordt de toon gezet. Twee groepen staan tegenover elkaar. Groep 1 bejubelt de tijd en groep 2 beklaagt zich erover.

Lees meer over de liedjes en beluister fragmenten

De bestelling

Wilt u het tekstboekje eerst lezen?  Stuur een mail met uw adresgegevens en wij sturen u het boekje. Het kost 7  euro + 1.90 verzendkosten. Het complete pakket kost 95 euro. Daarvoor ontvangt u de CD met de liedjes, instrumentaal en gezongen. Verder het tekstboekje. Hierin vindt u ook regieaanwijzingen. Elk extra boekje kost  12,50 (kleur) of 7,50 (zw). Elke extra CD kost 9,50. Stuur uw bestelling door verzending van het bestelformulier.